Nieuws

Koeman niet te spreken over gedrag Gibraltar: 'Vierde man moest zelfs lachen'

Koeman niet te spreken over gedrag Gibraltar: 'Vierde man moest zelfs lachen'

22-11-2023 07:42

Het gedrag van de spelers van Gibraltar heeft voor irritatie gezorgd bij Ronald Koeman. De bondscoach was niet te spreken over zijn tegenstander, die in de slotfase aan het tijdrekken waren. Koeman stelt dat zelfs de vierde official om het gedrag van Gibraltar moest lachen.

Oranje was dinsdagavond met 0-6 te sterk voor Gibraltar, dat afgelopen weekend nog me 14-0 onderuit ging in Frankrijk. "Natuurlijk zijn er positieve dingen, omdat we er alles aan hebben gedaan om de score zo hoog mogelijk te maken. Alleen we hadden nog wat meer goals moeten maken", zei Koeman na afloop tijdens de persconferentie, geciteerd door VI. Het gedrag van zijn tegenstander werd volgens de bondscoach op een gegeven moment 'ook een beetje vervelend'. "Er waren een aantal situaties waarin zij overtredingen maakten. De scheidsrechter had waarschijnlijk ook medelijden met hen, want iedere doeltrap duurde 45 seconden. Het had beter gekund, maar het is oké", stelt Koeman.

In de slotfase kwam het tijdrekken als bloed onder de nagels van Koeman vandaan. Naar eigen zeggen moest de vierde official er volgens Koeman ook wel om lachen. "Zoiets heeft niets met voetbal te maken", aldus de bondscoach.