Reactie

Vraagtekens bij Oranje-doelpuntenmaker: 'Als je echt een topspeler wil worden...'

Vraagtekens bij Oranje-doelpuntenmaker: 'Als je echt een topspeler wil worden...'

21-11-2023 21:51 Laatste update: 21:54

Rafael van der Vaart ziet een wisselende wedstrijd van Calvin Stengs. De analist zag de aanvaller van Feyenoord een goede treffer maken, maar toch ook veel balverlies leiden.

Stengs brak dinsdagavond de ban voor het Nederlands elftal tegen Gibraltar. De rechtsbuiten werd piekfijn bediend door Joey Veerman, waarna hij alleen nog maar binnen hoefde te schuiven in de zestien van de dwergstaat. Ook maakte Stengs nog zijn tweede voor Oranje.

"De Feyenoorders maken het verschil", begint Van der Vaart, die daarna zijn gedimde licht laat schijnen over Stengs. "Hij was ook wel heel slordig. Als je door wil groeien als topspeler dan moeten deze aannames goed zijn (foute aanname uit de piero, red.). Zelfs na zijn goal was hij een beetje ongelukkig."

"Het was een goede goal, maar we moeten ook kritisch zijn", vervolgt Van der Vaart, omdat hij Stengs naar eigen zeggen een topspeler in de dop vindt. "Tegen zo’n tegenstander zo vaak balverlies... Na een half uur had hij wel een paar goede ballen", besluit hij.