Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman moet tegen Ierland kiezen in de defensie

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman moet tegen Ierland kiezen in de defensie

18-11-2023 09:22 Laatste update: 08:47
1

Bondscoach Ronald Koeman kiest zaterdagavond waarschijnlijk voor twee routiniers in de defensie van het Nederlands elftal. De keuzeheer moet in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland flink switchen, nu er wederom veel afwezigen zijn.

Zo meldden Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong zich deze week af en zag Koeman eerder al Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Sven Botman, Micky van de Ven en Jurriën Timber afhaken. Hij riep Jordan Teze en Jorrel Hato op als vervangers, maar hun basisdebuut lijkt niet aanstaande. Daarom ziet het ernaar uit dat Stefan de Vrij en Daley Blind samen met Virgil van Dijk de drie achterste centrumverdedigers vormen. Uit bij Ierland begon Koeman met een 5-2-3-opstelling, waardoor dat ook nu de keuze lijkt te gaan worden.

Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman zijn zonder twijfel de twee vleugelverdedigers. Daarnaast lijkt het erop dat de uitstekend spelende PSV'er Jerdy Schouten, die weer bij het Nederlands elftal is gehaald, in de controle begint. Met zijn verdedigende én voetballende kwaliteiten vult hij Tijjani Reijnders op een unieke manier aan. Mats Wieffer is daardoor kind van de rekening.

In de spits vinden we Wout Weghorst terug. De aanvaller van Hoffenheim zorgde uit bij Ierland nog voor de winnende treffer. De laat opgeroepen Thijs Dallinga is zijn enige concurrent. Cody Gakpo en Xavi Simons moeten met hun individuele kwaliteiten voor de creatie van kansen zorgen. Ook Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn door blessures afwezig.

Nederland – Ierland begint zaterdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena. Bij een zege is Oranje sowieso gekwalificeerd voor het EK, dat volgend jaar wordt georganiseerd in Duitsland.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders; Simons, Weghorst, Gakpo.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!