Transfernieuws

'PSV zet zinnen op De Jong en hoopt transfer voor trainingskamp af te ronden'

'PSV zet zinnen op De Jong en hoopt transfer voor trainingskamp af te ronden'

27-06-2022 17:49 Laatste update: 18:53

PSV hoopt Luuk de Jong deze week definitief naar Eindhoven te halen. De Eindhovenaren zien de spits van Sevilla graag terugkeren naar het Philips Stadion, maar de Spanjaarden weigeren om de Nederlandse spits voor een appel en een ei te laten gaan.

Het is de bedoeling dat De Jong komende week meegaat op trainingskamp naar Duitsland, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant heeft de Nederlandse spits wel oren naar een terugkeer, maar lijkt zijn werkgever Sevilla een overstap in de weg te staan. De Spanjaarden eisen een bedrag van zes miljoen euro voor De Jong, die nog één seizoen onder contract staat bij de nummer vier van La Liga van afgelopen seizoen.

Het is de bedoeling dat PSV en Sevilla uiteindelijk een compromis weten te bereiken over de transfersom. De Eindhovenaren zien De Jong als droomkandidaat voor de spitspositie. Hij moet Eran Zahavi gaan vervangen in de punt van de aanval. De 31-jarige spits stond tussen 2014 en 2019 al onder contract bij PSV. Hij won in deze periode drie landstitels met de Eindhovenaren en legde twee keer beslag op de Johan Cruijff Schaal.