Nieuws

Baas blikt terug op sensationele promotie: 'Het blijft gek, twee keer teruggezien'

Baas blikt terug op sensationele promotie: 'Het blijft gek, twee keer teruggezien'

26 juni - 12:28 Laatste update: 12:51
0

Excelsior speelt het komende seizoen weer in de Eredivisie na een sensationele play-off finale tegen ADO Den Haag. De pas twintigjarige Julian Baas speelde 45 van de 46 wedstrijden in het afgelopen seizoen en kan nog steeds lastig bevatten dat de Eredivisie in zicht is. 

De middenvelder kwam het afgelopen seizoen tot twee goals en acht assists en had een aandeel in het promotiesucces van Excelsior. In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt de middenvelder terug op een bewogen seizoen en blikt vooruit op het hoogste niveau. "Vooral naar de wedstrijden tegen de grote clubs, naar de grote stadions. Spelen in De Arena, De Kuip en het Philips Stadion, dat is wel iets waar je als speler van droomt. In de beker hoopte ik al op zo’n loting, nu kan het in de competitie."

Baas is zielsgelukkig met de indrukwekkende promotie, maar blijft met beide benen op de grond staan. "We moeten gewoon lekker gaan voetballen, dat kunnen we, ook tegen Eredivisie-ploegen. Misschien wel juist tegen Eredivisie-ploegen. Ik denk dat we niet te veel respect moeten tonen, geen ontzag moeten hebben. We moeten ons wapenen tegen de tegenstanders."

Excelsior ontsnapte in de finale van de play-offs tegen ADO. De Rotterdamse club stond met 3-0 achter, tot ADO-speler Tyrese Asante plots een rode kaart kreeg met twintig minuten te spelen. "Heel eerlijk, ik geloofde er niet meer in, niemand toch toen we met 3-0 achterstonden? Toen zij rood kregen zag je wel een reactie bij de spelers in het veld."

Uiteindelijk werd het 4-4 en moesten penalties het duel beslissen. Daarin trok Excelsior aan het langste eind. "Die 3-1 bracht het geloof terug, de afgekeurde 3-2 werd snel gevolgd door de echte 3-2. Je voelde dat er iets geks kon gebeuren. Het blijft gek, ik heb het inmiddels twee keer teruggekeken. Het was ook gewoon zestig minuten heel matig allemaal, we speelden niet zoals we konden", geeft Baas toe. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie