Nieuws

Kersverse Utrecht-aanwinst: Was speciaal om met Lewandowski en Sané te trainen

Kersverse Utrecht-aanwinst: "Was speciaal om met Lewandowski en Sané te trainen"

24-06-2022 09:58

Taylor Booth is een van de nieuwe versterkingen van FC Utrecht. De pas 21-jarige Amerikaan is blij om in de Domstad te zijn, maar heeft al legio aan plekken gezien. Op zijn veertiende verliet hij Salt Lake City en maakte hij stops in Arizona en Florida om uiteindelijk naar Europa te verkassen. Bayern München werd zijn club, nu is dat Utrecht.

Booth kijkt zijn ogen uit bij Utrecht. "De mensen zijn geweldig. En de stad is prachtig. Alleen het parkeren is een ramp", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "FC Utrecht wilde me in januari al hebben, maar Bayern stond dat niet toe."Toch heeft hij geen slecht woord over voor zijn periode in Duitsland. "Ik heb heel veel met het eerste getraind en dat is een geweldige ervaring geweest. Om met spelers als Robert Lewandowski en Leroy Sané op het veld te staan was heel speciaal."

"Ik heb veel steun gehad aan Joshua Kimmich, die altijd erg begaan is met jonge spelers", vervolgt Booth. "Daarnaast trok ik vooral op met jonge jongens als Jamal Musiala, Chris Richards, Joshua Zirkzee en Alphonso Davies." Booth gaat met Utrecht proberen om in de topzes te eindigen. "Het is altijd een beetje spannend om nieuw bij een club te komen, maar gelukkig zijn er dit jaar bij FC Utrecht veel mensen voor wie het geldt, dat ze pas bij de club zijn. Ik ben niet de enige."