Nieuws

Salihamidzic na Barça-bod op Lewandowski: Ik verwacht hem op de eerste training

Salihamidzic na Barça-bod op Lewandowski: "Ik verwacht hem op de eerste training"

23-06-2022 19:58 Laatste update: 20:02

Hasan Salihamidzic heeft een goed gesprek met Robert Lewandowski en zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi achter de rug. De technisch directeur van Bayern München gaat ervan uit dat de doelpuntenmachine zich op 12 juni weer meldt voor de voorbereiding.

Het verhaal rondom Lewandowski is bekend. De Poolse spits wil dolgraag naar Barcelona, maar heeft nog een éénjarig contract bij Der Rekordmeister, dat weigert mee te werken tot ongenoegen van de nummer negen.

Salihamidzic is samen met Oliver Kahn in gesprek gegaan met het Lewandowski-kamp, op Mallorca, vertelt hij tegen het Duitse Sky Sport. “Ik was daar, Oliver Kahn ook. We hebben gepraat en beide partijen hebben hun positie toegelicht. We hebben ook gesproken over details die ik niet niet wil bespreken, maar het was een goed gesprek. Ik ben ervan overtuigd dat de situatie is op te lossen. Hij is een professional die voor het hoogste gaat.”

Volgens Duitse en Spaanse media heeft Bayern een bod van Barcelona ter waarde van veertig miljoen euro afgewezen. De Bosniër gaat er niet op in. “Ik kan alleen maar herhalen dat hij een contract heeft tot medio 2023. Op 12 juli heten we iedereen weer welkom in München en hij zal er ook zijn voor de eerste training. Dat verwacht ik tenminste wel.”