Transfernieuws

Romano meldt 'done deal': Haller voor 35 miljoen van Ajax naar Dortmund

Romano meldt 'done deal': Haller voor 35 miljoen van Ajax naar Dortmund

22-06-2022 09:05 Laatste update: 09:18

Sébastien Haller wordt de opvolger van Erling Braut Haaland bij Borussia Dortmund. Fabrizio Romano meldt dat de Duitsers 35 miljoen euro aan Ajax betalen en spreekt van een 'done deal'.  

'Done deal, alles is rond', schrijft de doorgaans goed ingevoerde Romano. 'Borussia Dortmund staat op het punt om Haller binnen te halen. Er wordt 35 miljoen euro betaald aan Ajax en persoonlijk is Haller al rond. BVB bereidt zich nu voor op de medische keuring en het papierwerk.' De welbekende 'here we go' heeft Romano er nog niet op losgelaten. 

Dinsdag meldde De Telegraaf en de Duitse tak van Sky Sports al dat Ajax en Dortmund een akkoord hebben bereikt over een transfersom van 35 miljoen euro. Het eerste bod van 33 miljoen euro werd nog afgewezen door de Amsterdammers, die inzetten op veertig miljoen euro. Beide clubs hebben nu water bij de wijn gedaan. Haller tekent naar verluidt voor vijf jaar en zal Haaland gaan opvolgen bij de Duitse grootmacht.

Ajax betaalde in de winter van 2021 22,5 miljoen euro om Haller over te nemen van West Ham United. Anderhalf seizoen later maken de Amsterdammers dus flinke winst op de spits. Uiteindelijk kwam de Franse Ivoriaan tot 47 doelpunten voor Ajax.