Breaking news

'Ajax en Dortmund zijn akkoord: Haller voor 35 miljoen euro naar de Bundesliga'

'Ajax en Dortmund zijn akkoord: Haller voor 35 miljoen euro naar de Bundesliga'

21-06-2022 12:54 Laatste update: 13:09
5

Sébastien Haller gaat de overstap maken van Ajax naar Borussia Dortmund. De clubs hebben een akkoord bereikt en de spits zal op korte termijn medisch gekeurd worden. De Duitsers leggen ruim 35 miljoen euro op tafel voor de Eredivisie-topscorer.

Dat weten De Telegraaf en de Duitse tak van Sky Sports dinsdagmiddag te melden. Eerder werd al bekend dat de Duitsers een openingsbod van 33 miljoen euro hadden gedaan op Haller, maar Ajax ging hier niet mee akkoord. Nu zijn de clubs alsnog tot een overeenstemming gekomen en zal de Ivoriaan de opvolger worden van Erling Haaland.

Ajax betaalde anderhalf jaar geleden 22,5 miljoen euro voor Haller, die vooral in de Champions League een hele goede indruk maakte. Uiteindelijk kwam de spits tot 47 treffers en zestien assists in 66 optredens voor de Amsterdammers.

De verkoop van Haller lijkt ruimte te maken voor nieuwe aankopen. De Amsterdammers zijn al lange tijd bezig met het aantrekken van Brian Brobbey, Owen Wijndal en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde heeft een prijskaartje van zo'n dertig miljoen euro om zijn nek hangen, maar Ajax lijkt bereid te zijn om ver te gaan voor de aanvaller van Tottenham Hotspur