Nieuws

Haller wordt transfer afgeraden: 'Bij Ajax moet je alleen op de juiste plek staan'

Haller wordt transfer afgeraden: 'Bij Ajax moet je alleen op de juiste plek staan'

21-06-2022 07:11

Sébastien Haller staat in de belangstelling van Borussia Dortmund, maar John van Loen is van mening dat de Ivoriaan in Amsterdam moet blijven. De oud-international stelt dat er geen betere club voor Haller is dan Ajax

Dortmund heeft al een bod geplaatst van 33 miljoen euro inclusief bonussen, waarmee Ajax een flinke winst zou maken op de speler. "Maar toch zou ik Haller nóóit verkopen", stelt Van Loen in gesprek met De Telegraaf. "Geven andere spitsen Ajax ook de garantie dat ze er tussen de vijftien en twintig inschieten? En als dat zo is: wat kost zo’n spits?"

Haller bereikte het afgelopen seizoen geweldige moyennes, vooral in Europees opzicht, maar kon niet altijd overtuigen. "Dat in Amsterdam de twijfel over Sébastien blijft bestaan, snap ik niet zo. Geloof me, je scoort niet zo maar elf keer in de Champions League. Dan doe je echt wel iets goed." Van Loen stelt dat Ajax voor Haller de ideale club is. "Heel simpel gezegd, hoef je alleen maar op de juiste plek te staan, want Ajax speelt altijd op de helft van de tegenstander, waardoor de spits altijd in het vijandige strafschopgebied is te vinden."