Nieuws

AZ stuit op tegenstander uit San Marino of Bosnië in tweede ECL-voorronde

AZ stuit op tegenstander uit San Marino of Bosnië in tweede ECL-voorronde

15-06-2022 13:45 Laatste update: 13:50
3

AZ weet welke tegenstander het treft in de tweede voorronde van de Conference League. Bij de loting voor de tweede editie van het toernooi werden de Alkmaarders gekoppeld aan de winnaar van Tre Penne en FK Tuzla City.

Eerstgenoemde ploeg is afkomstig uit San Marino, waar FK Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina komt. Op papier lijken de twee voetbaldwergen een gemakkelijke prooi voor de nummer vijf van het voorbije Eredivisie-seizoen. De eerste ontmoeting vindt op 21 juli plaats, een week later wordt de return afgewerkt. Dankzij de geplaatste status ontliep AZ achtereenvolgens Molde FK (Noorwegen), Motherwell (Schotland), Brøndby (Denemarken), Dunajská Streda (Slowakije) en Cliftonville (Noord-Ierland).

Als AZ de tweede ronde weet te overleven, moet het nog een derde ronde en een play-offronde doorstaan om zich te kwalificeren voor de Conference League. Naar alle waarschijnlijkheid wordt FK Tuzla City de tegenstander. Slechts één keer won Tre Penne een Europees duel. Ze kwamen achttien wedstrijden in actie in Europa.

Voor De Bosnische ploeg is de Europese campagne een primeur. Nog nooit eerder speelden zij in een internationaal toernooi. De ploeg speelt pas sinds enkele jaren op het hoogste niveau in eigen land.