Nieuws

'Vierde keuze of niet: Real Madrid-verdediger wil van geen wijken weten'

'Vierde keuze of niet: Real Madrid-verdediger wil van geen wijken weten'

14-06-2022 12:18
1

Als het aan Jesús Vallejo ligt, is hij volgend seizoen nog steeds te bewonderen in het shirt van Real Madrid, meldt Diario AS. De verdediger lijkt na het aantrekken van Antonio Rüdiger op nóg minder speeltijd te kunnen rekenen, maar zou niets voelen voor een vertrek uit het Estadio Santiago Bernabéu. Daarmee stelt hij de club voor een lastig dilemma.

Door de komst van de Duits international is het aannemelijk dat David Alaba verhuisd naar de linksback positie en dat Rüdiger het hart van de verdediging gaat vormen met Éder Militão. Nacho Fernández geldt als back-up. Achter hem bevinden zich met onder meer Miguel Gutiérrez en Mario Gila de nodige talenten die op de deur van het eerste elftal kloppen. Een langer verblijf van Vallejo belemmert de doorstroming, schrijft de Spaanse krant.

Vallejo werd drie keer verhuurd (aan Eintracht Frankfurt, Wolverhampton Wanderers en Granada) en maakte tijdens de seizoenen 2017/18, 2018/19 en 2021/22 deel uit van de selectie van Real Madrid. Hij gold tijdens al die jaren als vierde optie. Carlo Ancelotti was onlangs vol lof over de mandekker. "Hij verdient het om meer te spelen, omdat zijn professionaliteit het hoogste is in het voetbal", liet de Italiaan zich ontvallen. Ondanks het gebrek aan speeltijd lijkt de Spanjaard nog altijd hoger in de pikorde te staan dan de aanstormende talenten.