Nieuws

Avontuur van Pieters komt na drie jaar ten einde: contract niet verlengd

Avontuur van Pieters komt na drie jaar ten einde: contract niet verlengd

10-06-2022 16:36
3

Burnley heeft besloten veertien aflopende contracten niet te verlengen. Eén van de spelers die vertrekt bij de uit de Premier League gedegradeerde club is Erik Pieters. Zodoende komt er voor de Nederlander een einde aan een driejarig dienstverband op Turf Moor.

In 2019 verhuisde Pieters van Stoke City voor iets meer dan één miljoen euro naar Burnley. In de voorbije drie jaar kwam hij tot 66 wedstrijden in de Premier League. Aan het begin van het afgelopen seizoen was de vleugelverdediger nog een vaste kracht onder Sean Dyche, totdat het noodlot toesloeg. De afgelopen maanden moest de international noodgedwongen vanaf de zijlijn toekijken wegens een knieblessure.

De toekomst van Wout Weghorst lijkt evenmin bij Burnley te liggen. De aanvaller sprak herhaaldelijk de wens uit op het hoogste niveau actief te blijven en wil - al dan niet tijdelijk - vertrekken bij de club waar hij in de afgelopen winter neerstreek. Onder de vertrekkende spelers vallen onder meer de ervaren James Tarkowski, Ben Mee en Aaron Lennon. Matej Vydra en Jack Cork blijven mogelijk langer aan: Burnley praat over een nieuw contract met hen.