Nieuws

Van Gaal deelde scenario met Schouten: Ik wist al snel dat ik minuten ging maken

Van Gaal deelde scenario met Schouten: "Ik wist al snel dat ik minuten ging maken"

09-06-2022 07:15

Jerdy Schouten kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Wales (1-2). De verbindingsspeler liet zich gelijk gelden met een assist bij de 0-1 van Teun Koopmeiners.

Schouten gaf na het duel een speech aan zijn teamgenoten. “Ja ik moest een kleine speech doen”, onhult de middenvelder van Bologna voor de camera’s van ESPN, die daar eigenlijk niet zo van is. “Ik heb gezegd dat het een jongensdroom is om mijn debuut voor het Nederlands elftal te maken.”

Dat Schouten minuten zou gaan maken, was al langer bekend. “Ja ik wist al redelijk snel dat ik minuten ging maken”, aldus de debutant, die alle tijd had om zich voor te bereiden. “Het is natuurlijk wel je eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal. Tuurlijk is het dan dat je denkt het gaat nu echt gebeuren. Maar dat is alleen maar mooi.”

De 25-jarige Schouten heeft tot nu toe een mooie campagne achter de rug, waar het wel even wennen is. “Op de trainingen ben je elkaar vooral aan het zoeken, want dan ga je elkaar leren kennen. Tot nu toe voel ik me heel fijn hier, ook op de training”, aldus Schouten, die overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten. Of hij het aan kan? “Ja, anders sta ik hier niet. Ik heb wel het vertrouwen in mezelf.”