Nieuws

Manu hoopt op WK in Qatar: 'Ze hebben een gebrek aan scorende spelers'

Manu hoopt op WK in Qatar: 'Ze hebben een gebrek aan scorende spelers'

08-06-2022 17:59 Laatste update: 18:06

Elvis Manu hoopt met de nationale ploeg van Ghana richting het WK in Qatar te gaan. De voormalig Feyenoorder bezit sinds vorige week een Ghanees paspoort en hoopt een plek af te dwingen in de WK-selectie van The Black Stars.

Manu denkt dat hij het doelpuntenprobleem in de Ghanese selectie kan oplossen. "Ik weet dat Ghana een sterke selectie heeft. Daar zal ik niets slechts over zeggen, maar de afgelopen jaren wordt wel vaak gezegd dat Ghana een gebrek aan scorende spelers heeft', aldus de 28-jarige aanvaller in gesprek met Angel TV. "Ik denk dat ik de speler ben die doelpunten kan maken, als ik de kans krijg."

De voormalig Feyenoorder speelde voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje, maar maakte nooit zijn opwachting in het 'grote' Oranje. "Toen ik jong was, wilde ik altijd voor Nederland uitkomen. Daar ben ik namelijk geboren en ik wist niet beter", vertelt Manu. "Maar het WK 2010 heeft mij van gedachten doen veranderen. Toen kwam de beslissing om voor Ghana te spelen. Ik had eerst weinig met spelers die van nationaliteit veranderden, maar Quincy Owusu-Abeyie opende mijn ogen toen hij voor Ghana ging spelen."

Ghana is in de groepsfase van het WK 2022 ingedeeld in Groep H met Portugal, Zuid-Korea en Uruguay.