Nieuws

Investeerder zegt Feyenoord af door bedreigingen aan adres van Koevermans

Investeerder zegt Feyenoord af door bedreigingen aan adres van Koevermans

27-10-2021 16:12

Een grote investeerdersgroep trok de stekker uit een deal met Feyenoord na de bedreigingen aan het adres van algemeen directeur Mark Koevermans. De Rotterdammers grepen daardoor naast een financiële injectie, onthult Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen.

De 53-jarige Koevermans maakte woensdag bekend dat hij per 1 december vertrekt bij Feyenoord, omdat hij zich niet meer veilig voelde na een reeks incidenten. Zo legden hooligans een 'huisbezoek' af, waarbij zijn ruiten werden ingegooid en zijn voordeur werd beklad. De groep Feyenoord-fans heeft dus echter meer schade aangericht.

"Als dit destijds niet bij Mark was gebeurd, hadden we waarschijnlijk al een investeerder gehad", vertelt Van Bodegom op een persconferentie in De Kuip. "Die is om deze reden afgehaakt. Uitermate triest en heel jammer voor de club. Het schaadt dus ook het beleid van de komende jaren."

Feyenoord is wanhopig op zoek naar geldschieters om de financiële kloof met PSV en vooral Ajax te verkleinen. De club had bijna beet. "We waren heel erg ver met een investeringsgroep. We waren eigenlijk aan het afronden", legt Van Bodegom uit. "Maar het rondje langs de huizen van Koevermans, Joris van Benthem (jurist, red.) en Raymond Salomon (perschef, red.) zag men als dreigend."

"De betreffende groep heeft daarom gezegd zich terug te trekken. Ik denk niet dat die supporters die dat deden, wisten dat we zover waren met investeerders", aldus Van Bodegom, die het vertrek van Koevermans een 'heel trieste dag voor Feyenoord' noemt. "Dit is niet goed voor de reputatie van de club."