Nieuws

Heerenveen langer door met Van Aken: 'Een fitte Joost kan belangrijk worden'

Heerenveen langer door met Van Aken: 'Een fitte Joost kan belangrijk worden'

08-06-2022 14:49

SC Heerenveen heeft het contract van Joost van Aken met één seizoen verlengd. De 28-jarige middenvelder keerde dit seizoen terug bij de Superfriezen en speelde na de winterstop drie duels voor de club. 

Dat laat Heerenveen weten op de officiële kanalen. Het meest memorabele moment van Van Aken was dit seizoen de 3-3 in de slotseconde van de Friese derby. De verdediger verliet Heerenveen in 2017 voor een avontuur bij Sheffield Wednesday. Na uitstapjes naar VfL Osnabrück en Zulte Waregem belandde Van Aken weer bij zijn oude club. 

Technisch manager Ferry de Haan is er van overtuigd dat Van Aken van grote waarde kan zijn, mits hij fit raakt. "Toen we Joost afgelopen winter naar de club haalden, wisten we dat we hem de tijd moesten geven om weer echt fit te worden. Helaas was die tijd er niet altijd, waardoor hij sneller dan gepland fysiek belast werd en uiteindelijk licht geblesseerd raakte. Deze zomer draait Joost vanaf de voorbereiding mee om in het tempo van alle andere spelers weer wedstrijdfit te worden. We zijn ervan overtuigd dat een fitte Joost een belangrijke speler voor ons team kan worden", besluit De Haan.