Jong Oranje bewaart alle doelpunten tot na rust tegen Gibraltar en pakt koppositie

07-06-2022 21:57 Laatste update: 22:02

Jong Oranje heeft dinsdagavond korte metten gemaakt met Jong Gibraltar. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg in de eerste helft een scala aan kansen, maar wist daarvan geen enkele te benutten. In de tweede helft stond het vizier wél op scherp en werd er met 6-0 gewonnen, waardoor Jong Oranje de koppositie pakt in de groep van de EK-kwalificatie.

Het was in de eerste helft wachten op de eerste treffer van Jong Oranje. De ploeg van Van de Looi trof drie keer de lat, één keer de paal én miste een strafschop tegen Gibraltar. Die ploeg mocht even op een wonder hopen, maar in de tweede helft werd alsnog orde op zaken gesteld.

Vlak na rust tekende Daniël van Kaam voor de openingstreffer en daarna ging het snel. Daishawn Redan, Sepp van den Berg, Myron Boadu, Brian Brobbey en Elayis Tavsan tekenden allemaal voor één treffer. Door de ruime overwinning is Jong Oranje de koploper van Groep E en ligt deelname aan het EK binnen handbereik.

Jong Oranje staat één punt voor op concurrent Jong Zwitserland en moet het in het laatste duel opnemen tegen Wales. Zwitserland treft Moldavië. In de vorige editie van het EK bereikte Jong Oranje de halve finale.