Nieuws

'Concurrentie in de jacht op een spits: Ajax en PSV azen op jonge Italië-debutant'

'Concurrentie in de jacht op een spits: Ajax en PSV azen op jonge Italië-debutant'

05-06-2022 15:44
1

De geruchtenmolen draait op volle toeren rondom Ajax en PSV. Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport beweert dat zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren hun peilen hebben gericht op FC Zürich-spits Wilfried Gnonto.

Door het vertrek transfervrije vertrek van Danilo Pereira naar Feyenoord en de moeizame onderhandelingen met Leipzig over Brian Brobbey moeten de Amsterdammers naar alternatieven kijken voor de spitspositie. Momenteel beschikt Ajax alleen over Sébastien Haller en ook voor hem is er interesse vanuit Duitsland.

Ook PSV is naarstig op zoek naar een spits na het transfervrije vertrek van Eran Zahavi. Eerder werd de Nederlandse grootmacht in verband gebracht met Luuk de Jong, maar er lijkt nog geen vaart achter te zitten.

Een van de gegadigden zou dus Gnonto zijn. De achttienjarige aanvaller is een jeugdproduct van Internazionale en is momenteel in Zwitserland actief bij Zürich. De spits heeft daar een contract tot medio 2023. Ajax en PSV kunnen rekenen op flink wat concurrentie. Ook Club Brugge, Anderlecht, AS Monaco, Olympique Lyon, AS Roma en Fiorentina zouden op het vinkentouw zitten.

Zaterdag debuteerde Gnonto voor de nationale ploeg van Italië tegen Duitsland. De aanvaller was direct van waarde door de assist te leveren op het enige Italiaanse doelpunt van de wedstrijd.