Van Marwijk sneert naar oosterburen: 'De Hollandse school had zogenaamd afgedaan'

Van Marwijk sneert naar oosterburen: 'De Hollandse school had zogenaamd afgedaan'

26 oktober - 14:07
Eredivisie 0 Reacties

Bert van Marwijk is opgetogen dat Ajax en Feyenoord afgelopen week met goed voetbal wisten te winnen van Duitse tegenstanders. De voormalig bondscoach haalt herinneringen van een aantal jaar geleden naar boven.

"Het is nog niet eens zo lang geleden dat er werd geopperd dat we maar eens over de grens moesten gaan kijken hoe onze oosterburen het precies aanpakten. Dat was in een tijd dat we internationaal wat minder presteerden en we een congres in Utrecht organiseerden om naar oplossingen te zoeken om ons voetbal opnieuw op de kaart te zetten", licht Van Marwijk toe in De Telegraaf. "Weet u het nog? De Nederlandse school van het 4-3-3 had zogenaamd afgedaan…"

Een aantal jaar later ziet de geboren Deventenaar Ajax Borussia Dortmund overklassen en Feyenoord winnen van Union Berlin. De manier waarop doet Van Marwijk deugd. "Ajax stond tegenover een sterke Duitse ploeg maar bij de Amsterdammers overheerste de Nederlandse drang om de tegenstander de wil op te leggen. Met lef en zelfvertrouwen aan de bal, tempoversnellingen en individuele hoogstandjes. En bij balverlies die drang om zo snel mogelijk de bal te heroveren."

"Ik zag later in de week Feyenoord met dezelfde uitgangspunten domineren en winnen van een andere Duitse ploeg uit de Bundesliga. Ajax en Feyenoord hebben bewezen dat de Nederlandse school van het 4-3-3 nog steeds springlevend is", erkent Van Marwijk trots.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie