Guardiola reageert op transfergeweld Chelsea: 'Acht clubs wilden ons verbannen'

03-02-2023 17:27 Laatste update: 17:28

In de afgelopen twee transferperiodes smeet Chelsea met geld en spendeerde het zo'n zeshonderd (!) miljoen euro aan nieuwe spelers. Pep Guardiola en Jürgen Klopp houden zich op de vlakte wanneer zij gevraagd worden naar het uitgavenpatroon van de rivaal uit Londen.

"Wat Chelsea besluit te doen, is mijn zaak niet", steekt de Manchester City-manager van wal op het persmoment. "Ik betrek me nooit over de meningen binnen andere clubs, want er is regelgeving waaraan zij moeten voldoen. Wij zijn ook beschuldigd. Acht of negen teams in de Premier League stuurden een brief en wilden ons aan de Premier League verbannen."

Klopp reageert losjes. "Ik zeg niets zonder mijn advocaat", aldus de Duitser op de persconferentie. "Nee, dat is een grapje. Ik weet niet hoe ze het doen. Wat kan je doen? Wat kan je niet doen? Het is in ieder geval een groot bedrag in de laatste twee transferperiodes..."

Toch plaatst Klopp zijn vraagtekens bij de hoogte van de uitgegeven bedragen. "Gefeliciteerd als je het kan doen. Ik weet niet hoe het kan met alles wat er speelt. Maar het is niet aan mij om uit te leggen hoe het werkt. Hopelijk weten jullie (de media, red.) wel hoe het allemaal werkt. Dan komt het vast goed."