Van 't Schip: Brobbey inzetbaar tegen Twente, update over Berghuis en Henderson

12 april - 14:29

Ajax kan zondag tegen FC Twente rekenen op de terugkeer van Brian Brobbey. De spits, die onlangs nog op de bank bleef tijdens de Klassieker (6-0 verlies), zal dit keer vermoedelijk wel speeltijd krijgen. Trainer John van 't Schip ging tijdens het persmoment ook in op de inzetbaarheid van Jordan Hendrson en Steven Berghuis.

"Het is de vraag hoe lang hij kan spelen", zei Van 't Schip, wanneer er naar Berghuis en Henderson wordt gevraagd. Henderson, afwezig sinds 17 maart, zal volgens Van 't Schip mogelijk volgende week weer aansluiten. Over Berghuis was de trainer minder positief. "Hij is nog steeds niet met de groep aan het trainen. Het is lastig om daar iets over te zeggen." Berghuis, die al bijna twee maanden niet speelt, kampt nog altijd met problemen aan zijn knie en rug.

De aanvullende problemen bij Ajax betreffen ook andere spelers. Zo zijn Gaston Ávila, Amourricho van Axel Dongen, Diant Ramaj en Jay Gorter eveneens geblessered. Over Gorter merkte Van 't Schip op: "Hij traint in veel dingen mee, maar kan niet keepen. Dus dan is hij geblesseerd."

Ajax – FC Twente begint zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws.nl zal vanaf dat tijdstip live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.