Bakayoko krijgt lachers op zijn hand met gevat antwoord: 'In de rust'

6 april - 23:00

PSV kwam zaterdagavond gemakkelijk langs AZ Alkmaar. De Eindhovenaren wonnen met maar liefst 5-1 van de Alkmaarders. Opvallend was dat Johan Bakayoko de hele wedstrijd in het veld mocht blijven staan. Peter Bosz had eerder namelijk aangegeven zijn aanvallers graag na zeventig minuten te wisselen, omdat de positie veel van iemand vraagt. Bakayoko laat tijdens de persconferentie weten dat hij het geen probleem vindt om de volle negentig minuten te spelen. "Ik denk dat ik eraan gewend ben geraakt. Ik weet dat ik elke minuut gewoon alles moet geven. In het begin van het seizoen had ik het moeilijker dan nu, toen wist ik niet wanneer ik een rustmoment moest nemen. Nu ben ik eraan gewend geraakt", aldus Bakayoko. Één van de aanwezige journalisten vraagt vervolgens wanneer de aanvaller deze rustmomenten dan neemt, waarop de rechtsbuiten grapt: "In de rust".