Van Dijk zorgt voor enorme vreugde bij Liverpool: aanvoerder scoort winnende goal

25 februari - 19:12

Virgil van Dijk is de absolute matchwinner geworden voor Liverpool in de Carabao Cup finale tegen Chelsea. Kort voor het einde van de verleging kopte hij de winnende treffer tegen de touwen. Het was niet zijn eerste doelpunt van de wedstrijd.

In de 118de minuut snelde de aanvoerder van Liverpool zich naar de eerste paal en was daar iedereen en alles van Chelsea te slim af. Daarmee kwamen The Reds kort voor het einde van de wedstrijd toch nog op voorsprong en sleepten zij uiteindelijk de eerste prijs van het seizoen in de wacht. Het is de tiende keer dat de club onder leiding van Jürgen Klopp er vandoor gaat met de titel in de League Cup. 

Voor Van Dijk was het zijn tweede treffer van de wedstrijd, maar zijn eerste doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Teamgenoot Wataru Endo zou in een buitenspelpositie hebben gestaan en hebben meegedaan aan het spel. De reden om het doelpunt af te keuren leidde tot veel kritiek in Engeland, maar mede door de afgekeurde goal moest de wedstrijd naar de verlenging.

Er was ook nog slecht nieuws voor Liverpool, want Ryan Gravenberch moest het veld verlaten met een blessure. Na een strijd om de bal met Moises Caicedo ging de middenvelder naar de grond. Het bleek een serieuze enkelblessure en de Nederlander moest van het veld gedragen worden met een brancard. Daarmee werden de blessurezorgen voor Klopp nog groter. Eerst volgt voor The Reds nog een vijfde ronde in de FA Cup.