Nieuws

United-icoon steunt keuze Ten Hag: 'Hij heeft veel ervaring binnen de club'

United-icoon steunt keuze Ten Hag: 'Hij heeft veel ervaring binnen de club'

29-05-2022 14:39 Laatste update: 14:41

Gary Neville denkt dat Erik ten Hag heel veel gaat hebben aan de ervaring van voormalig FC Twente-manager Steve McClaren. De Engelsman kent de Engelse cultuur en weet precies wat de Tukker te wachten staat.

Neville heeft lovende woorden over voor de voormalig trainer van Ajax. "Ik denk dat Ten Hag binnenkomt als succesvolle coach die veel gewonnen heeft", zegt het clubicoon op de officiële clubwebsite van Manchester United. "Het is een trainer die in zichzelf gelooft en weet hoe hij een idee moet opbouwen."

"Ik denk wel dat hij iemand naast hem nodig heeft die hem kan vertellen over de verschillende stadions, de scheidsrechters en de Engelse cultuur." De voormalig aanvoerder van The Mancunians is van mening dat Ten Hag de juiste keuze heeft gemaakt om McClaren toe te voegen aan de technische staf. "Steve McClaren heeft enorm veel ervaring, niet alleen bij Manchester United, maar natuurlijk ook in het Engelse voetbal."

Neville vergelijkt het werk van McClaren met het werk van United-legende Brian Kidd naast Pep Guardiola. "Ik heb door de jaren heen behoorlijk wat wedstrijden van Manchester City gedaan voor televisie en dat stemmetje dat zegt 'Kijk Pep, je staat vandaag in dit stadion, zo gaat het er hier aan toe' is precies het soort advies dat een nieuwe manager uiteindelijk nodig heeft."