Nieuws

Van de Looi selecteert door: drie debutanten in definitieve selectie Jong Oranje

Van de Looi selecteert door: drie debutanten in definitieve selectie Jong Oranje

27-05-2022 14:40

In navolging van het 'grote' Oranje is ook de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt. In zijn spelersgroep kiest bondscoach Erwin van de Looi voor drie debutanten.

Voor Hugo Wentges is de uitverkiezing een kroon op een prachtig debuutseizoen. De ADO Den Haag-doelman vierde eerder dit jaar zijn debuut in het profvoetbal tegen Excelsior (2-3 zege) en groeide daarna uit tot eerste keuze onder de lat. Met de residentieclub wacht de keeper uit Oegstgeest nog één duel voordat hij naar Jong Oranje vertrekt: de finale van de nacompetitie. Uitgerekend Excelsior is dan opnieuw de tegenstander.

In januari rondde Denso Kasius een droomtransfer af van FC Volendam naar Bologna. De wingback is net als Sparta-talent Sven Mijnans voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Voor het talentvolle team is de doelstelling simpel: als er achtereenvolgens wordt afgerekend met Moldavië, Gibraltar en Wales is een ticket voor het EK in 2023 een feit. Bij andere resultaten is het afhankelijk wat concurrent Jong Zwitserland doet.

Bekijk hieronder de gehele selectie.