Vloet biedt excuses aan na Panenka: 'Ja, ik voel me heel klote'

Vloet biedt excuses aan na Panenka: 'Ja, ik voel me heel klote'

24 oktober - 12:15
Eredivisie 0 Reacties

Rai Vloet moet door het stof na zijn gemiste penalty tegen PEC Zwolle. De smaakmaker van Heracles Almelo zag zijn Panenka over de lat gaan en voelt zich verantwoordelijk voor de 1-0 nederlaag tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.

"Ik was er eigenlijk gisteren al uit, dat ik dit zou doen", vertelt Vloet aan ESPN. "Met mijn geschiedenis van strafschoppen kies ik altijd vol een hoek. Keepers gaan daardoor al vrij vroeg naar een hoek bij mijn penalty's. Vandaar dat ik door het midden wilde chippen. En ik kijk ook beelden van de keeper (Kostas Lamprou, red.) natuurlijk. En ik dacht ook: bij een belangrijke stand gaat de keeper altijd naar een hoek."

Vloet beaamt dat een Panenka misschien niet de beste keuze was. "Mijn excuses naar de hele club en de supporters. De groep en de technische staf heb ik al gedaan, want dit verlies reken ik mezelf wel aan. Of ik me beroerd voel? Ja, ik voel me heel klote. Ik sta hier om die penalty binnen te schieten, het is mijn verantwoordelijkheid om dat te doen en dat gebeurt dan niet, op een belangrijk moment."

Aad de Mos oordeelde in de studio hard over Vloet. "Ik had hem eruit gehaald. Ik kan hier niet tegen. Op zo'n moment met Heracles doe je dit niet. Als het 3-0 staat kun je zoiets uithalen, nu niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie