Nieuws

PSG-macht van Mbappé: 'Leonardo werd ontslagen, want Kylian mocht hem niet'

PSG-macht van Mbappé: 'Leonardo werd ontslagen, want Kylian mocht hem niet'

24-05-2022 09:18

Paris Saint-Germain heeft Kylian Mbappé weten te behouden, maar heeft de Franse sterspeler een hoop macht gegeven. De goaltjesdief heeft na het verlengen van zijn contract een belangrijke stem in de interne zaken bij de Parijse club en liet onder meer sportief directeur Leonardo aan de kant zetten. 

Dat laat verslaggever Laurens Julien weten aan talkSport Breakfast. "Mbappé tekende het nieuwe contract rond vier uur 's middags. Om elf uur 's avonds was Leonardo ontslagen, omdat Kylian niet met hem door één deur kon. Ze konden niet met elkaar werken. Daarna kwam Luis Campos, die Mbappé kent van zijn tijd in Monaco, die Kylian zelf naar voren had geschoven."

"De mening van Mbappé is na het tekenen van het contract ontzettend belangrijk geworden", vervolgt Julien. "Het is niet zo dat hij de telefoon op kan pakken en kan zeggen: hé, Zinedine Zidane, ik wil dat je de trainer wordt van onze club, maar hij wordt zeker gepolst voor belangrijke beslissingen", besluit de verslaggever. 

Mbappé leek lange tijd onderweg naar Real Madrid, maar uiteindelijk besloot de spits in Parijs te blijven en tekende zaterdag een driejarige verbintenis op het Parc des Princes.