Nieuws

Suárez blijft in Europa: 'Ben met mijn hoofd hier, denk niet aan het geld'

Suárez blijft in Europa: 'Ben met mijn hoofd hier, denk niet aan het geld'

24-05-2022 08:14 Laatste update: 08:17

Luis Suárez vertrekt na dit seizoen bij Atlético Madrid, maar de Uruguayaan is nog niet uitgevoetbald in Europa. De oud-speler van onder meer Ajax, Liverpool FC en FC Barcelona wil volgend seizoen op het hoogste niveau blijven voetballen met het oog op het WK. 

Zo liet de spits weten aan het radioprogramma El Larguero. "Ik zit nog in Madrid tot de kinderen klaar zijn met school", stelt El Pistolero. "Daarna zal ik een besluit nemen die het beste is om op het hoogste niveau te spelen, een eis met het oog op het WK."

Het gerucht dat Suárez al besloten heeft waar hij gaat spelen, ontkent hij stellig. "Er zijn veel opties, er zijn veel voorstellen. Er wordt veel over mij geschreven, maar ik neem de beslissing pas als het moment aangebroken is", aldus de spits. Suárez zou al in gesprek zijn met twee Turkse clubs, maar wil daar zelf niets van weten. 

Dat de speler in Europa wil blijven, staat wel vast. "China, Qatar, Saudi-Arabië… Daar zit ik niet met mijn hoofd. Ik denk niet aan het geld. Europa trekt het meest. Ze bellen uit Zuid-Amerika, Brazilië, Mexico, Argentinië. Maar om eerlijk te zijn, ik ben met mijn hoofd vooral hier."

De 35-jarige Uruguayaan arriveerde in 2006 bij FC Groningen en verdiende een overstap naar Ajax. In 2011 vertrok Suárez naar Liverpool, drie jaar werd Barcelona de nieuwe werkgever. Suárez speelde sinds 2020 bij Atlético Madrid. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!