Tuchel verklaart bijrol Ziyech bij Chelsea: 'Er is iets wat hem beperkt'

Tuchel verklaart bijrol Ziyech bij Chelsea: 'Er is iets wat hem beperkt'

Hakim Ziyech is zeer moeizaam begonnen aan zijn tweede seizoen bij Chelsea. De 28-jarige spelmaker komt slechts sporadisch in actie. Volgens manager Thomas Tuchel heeft hij nog altijd last van een schouderblessure, die hij twee maanden geleden opliep.

"Hij begon het seizoen als basisspeler dankzij zijn prestaties, maar toen kwam het duel om de Europese Supercup met Villarreal, waarin hij scoorde en geblesseerd raakte", vertelt Tuchel op de persconferentie. "Daar heeft hij veel last van. Tot op de dag van vandaag heb ik niet het gevoel dat hij honderd procent pijnvrij is in zijn schouder", laat de Duitser weten.

"We hebben hem sinds zijn kwetsuur meerdere keren laten starten, maar zelfs áls er geen pijn is, is er iets wat hem in zijn bewegingen en in zijn vrijheid om te draaien, versnellen en vertragen beperkt", legt Tuchel uit. "Misschien zit het in het onderbewuste. Hij heeft tijd nodig om zich terug te vechten in het team, zo is het nu eenmaal. Andere jongens hebben het goed gedaan."

Ziyech begon dit seizoen pas één keer in de basis in de Premier League. Hij kwam sinds de nederlaag bij Juventus eind september zelfs niet meer in actie. Toch houdt Tuchel vertrouwen in de oud-Ajacied. "Hij is een van onze spelers en we zullen nooit het vertrouwen in hem en het geduld met hem verliezen. Hij zal een belangrijke speler blijven. Daar ben ik zeker van."

Chelsea neemt het zaterdagmiddag op tegen Norwich City. The Blues moeten het zonder Romelu Lukaku, Timo Werner en Christian Pulisic stellen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie