Nieuws

Schmidt kijkt met trots terug op PSV-tijd: 'Dankbaar dat ik hier twee jaar werkte'

Schmidt kijkt met trots terug op PSV-tijd: 'Dankbaar dat ik hier twee jaar werkte'

15-05-2022 21:39

Met een 1-2 zege op bezoek bij PEC Zwolle sloot Roger Schmidt zijn periode als PSV-trainer in stijl af. De Duitser kijkt met veel voldoening terug op zijn tijd in Eindhoven en is trots op zijn elftal.

PSV kwam niet makkelijk tot een overwinning bij het reeds gedegradeerde PEC en won nipt. "Het was al onze 58ste wedstrijd van het seizoen", vertelt Schmidt aan ESPN. "De tegenstander wilde er alles aan doen om na de degradatie het seizoen voor de eigen fans goed af te sluiten. Het was heel zwaar, maar uiteindelijk waren we wel in staat om te winnen. Ik ben trots op de spelers dat we het seizoen konden afsluiten met 81 punten."

Na twee jaar Schmidt neemt Ruud van Nistelrooy met ingang van komend seizoen het takenpakket van de coach over. "Het was een enorme eer om van PSV deel uit te mogen maken", zegt de afzwaaiende oefenmeester. "Ik ben heel blij dat Toon Gerbrands en John de Jong in mij geloofden en mij naar PSV hebben gehaald. Als persoon en als trainer was het een geweldige tijd voor mij. Ik ben blij dat ik hier twee jaar heb mogen werken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!