Nieuws

Van Gaal: 'Of Schreuder meer succes zal boeken dan Ten Hag? Dan moet je top zijn'

Van Gaal: 'Of Schreuder meer succes zal boeken dan Ten Hag? Dan moet je top zijn'

12-05-2022 22:01

Louis van Gaal denkt dat Ajax met Alfred Schreuder de ideale trainer heeft aangesteld voor komend seizoen. Dat liet de bondscoach weten in een interview met ESPN.

"Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen", aldus Van Gaal. "Ze hebben hem zien werken. Ze weten wat zijn persoonlijkheid is. Hij laat bij Brugge ook zien dat hij succesvol is. Ik denk niet dat je een betere keuze kan maken."

Van Gaal krijgt de vraag of Ajax met Schreuder op dezelfde weg zal doorgaan. "Dat weet je niet. Ten Hag heeft wel wat teweeg gebracht in hun structuur en hun visie. Ik weet niet of Schreuder dezelfde visie heeft."

De bondscoach van Oranje is in ieder geval op de hoogte van de prestaties van Schreuder bij Club Brugge. "Ik weet wel dat Club Brugge het heel goed doet. Waarschijnlijk wordt hij kampioen in België. Ook als hoofdtrainer heeft hij zich al bewezen. Ook bij Hoffenheim trouwens. Ik sta er niet van te kijken dat ze voor Schreuder kiezen. Maar of hij hetzelfde succes zal hebben als Ten Hag? Dan moet je wel heel goed zijn."