FC Barcelona doet uitstekende zaken in La Liga dankzij doeltreffende Memphis

10-05-2022 23:38 Laatste update: 23:39

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om plek twee in La Liga. De Catalanen wonnen in eigen huis met 3-1 van Celta de Vigo. Memhis Depay was trefzeker.

Frenkie de Jong en Memphis verschenen aan de aftrap van het duel. De beginfase verliep stroef voor de Spaanse grootmacht, maar na een half uur spelen brak de voormalig aanvaller van PSV de ban. Na een goede actie van Ousmane Dembélé schoot Memphis de bal beheerst tegen de touwen. Kort voor rust verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang de voorsprong, waardoor Barça met een 2-0-voorsprong ging rusten.

Kort na rust wist de spits uit Gabon wederom het net te vinden op aangeven van 'assistkoning' Dembélé: 3-0. Twee minuten later deed Iago Aspas iets terug en kwam Celta de Vigo weer terug in de wedstrijd. In de 58e minuut kreeg Celta-verdediger Jeison Murillo een rode kaart, nadat hij de doorgebroken Memphis neerhaalde.

Kort na dit moment brak er paniek uit in Camp Nou. Ronald Araújo en teamgenoot Gavi kwamen in botsing, waarna eerstgenoemde knock-out ging. De Uruguyaan verliet per ambulance het veld. Barcelona liet al vrij snel weten dat het om een hersenschudding ging. In de slotfase van het duel kreeg Luuk de Jong nog een aantal speelminuten, hij kwam binnen de lijnen voor Aubameyang.

Dankzij deze belangrijke overwinning heet Barcelona goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in La Liga. De voorsprong op Atlético Madrid bedraagt nu zeven punten. De ploeg van Diego Simeone heeft nog drie competitiewedstrijden op het programma staan.