Nieuws

'We zijn veel beter geworden, maar het lag niet aan Koeman dat het minder ging'

'We zijn veel beter geworden, maar het lag niet aan Koeman dat het minder ging'

09-05-2022 15:59

Xavi Hernández heeft nogmaals openlijk zijn steun uitgesproken aan het adres van Ronald Koeman, zijn voorganger bij FC Barcelona. De Spaanse trainer is het niet eens met de kritieken die de Zaandammer krijgt en constateert dat de voormalig verdediger goed werk heeft verricht in Catalonië.

Koeman werd vorig jaar ontslagen als trainer bij FC Barcelona, wegens aanhoudende teleurstellende resultaten. Xavi werd benoemd tot zijn opvolger en inmiddels zijn de resultaten sterk verbeterd: de financieel noodlijdende club stevent af op een tweede plaats in La Liga.

Aan die prestaties moet niet te zwaar worden getild, vertelt de oud-middenvelder. "Zijn prestaties worden in de media vaak vergeleken met die van mij", begint Xavi zijn relaas op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Celta de Vigo. "Je hoeft ons niet te vergelijken. Hij heeft het goed gedaan en we doen het nu ook weer goed. Het is vooral belangrijk dat FC Barcelona weer omhoog is geklommen."

Xavi erkent dat het na de jaarwisseling stukken beter gaat bij Barça. "Maar dat is geen kritiek op hem. Sinds zijn ontslag is het inderdaad beter gegaan, veel beter zelfs. Maar het lag niet aan Koeman dat het hiervoor minder ging."