Nieuws

Teze over stormachtige ontwikkeling onder Schmidt: 'Heb nu ook wat meer lef'

Teze over stormachtige ontwikkeling onder Schmidt: 'Heb nu ook wat meer lef'

07-05-2022 17:03 Laatste update: 17:06

Jordan Teze is blioj met zijn ontwikkeling onder trainer Roger Schmidt. De PSV-verdediger vertrok in 2019 bij Jong PSV en vindt steeds beter zijn draai bij de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Teze spreekt met PSV op het YouTube-kanaal over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. "Voetballend gezien moet je gelijk vooruit kijken, daardoor is mijn passkwaliteit ook naar boven gekomen. Daardoor ben ik bij het Nederlands eltal gekomen denk ik. Ook qua lef, gewoon dingen doen en als je een fout maakt is het niet erg als de intentie er is", meent de pas 22-jarige verdediger. 

De Nederlander geeft nog niet op in de strijd om de landstitel. "Het kan altijd nog komen. De laatste seconde, de laatste minuut, het kan opeens veranderen. We willen niet alles uit handen geven en Ajax vooral op de lip blijven zitten", meent Teze. "We willen niet naderhand zeggen: hadden we toen maar die wedstrijd gewonnen."

Het winnen van de bekerfinale heeft PSV geholpen de moed hoog te houden, meent Teze. "De sfeer is goed. De bekerfinale heeft ook een boost gegeven. Het blijft jammer dat Ajax momenteel geen punten laat liggen, maar we kijken vooral naar onszelf en zullen er het beste van maken in deze laatste wedstrijden", besluit Teze.