Nieuws

Driessen trekt Bijbelse vergelijking na historische Feyenoord-prestatie

Driessen trekt Bijbelse vergelijking na historische Feyenoord-prestatie

06-05-2022 11:10 Laatste update: 11:32

Valentijn Driessen is onder de indruk van de historische prestatie die Feyenoord tegen Olympique Marseille realiseerde. De Telegraaf-journalist trekt een Bijbelse vergelijking na het huzarenstukje van de Rotterdammers in de Franse havenstad.

De Stadionclub had aan een 0-0 gelijkspel genoeg na een eerdere 3-2 zege in De Kuip en drong daardoor door tot de finale van het nieuwe toernooi. 'Dat het de Conference League betreft, het derde toernooi achter de Champions League en Europa League, zal iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt een zorg zijn. En terecht', schrijft Driessen in zijn De Telegraaf-column.

'Met Olympique Marseille versperde Feyenoord de nummer twee van Frankrijk de weg naar Tirana. David die Goliath verslaat, de club met een begroting van ruim 60 miljoen euro, die de vier keer kapitaalkrachtigere concurrent – met een jaarbudget van 250 miljoen euro – uitschakelt', vervolgt hij vol bewondering.

De prestatie van Arne Slot is haast buitenaards stelt Driessen vast. 'Het maakt de finaleplaats van zijn ploeg alleen maar indrukwekkender. De trainer nam als opvolger van Dick Advocaat het team pas tien maanden geleden voor het eerst onder handen. Tegen FC Drita uit Kosovo dreigde nog even serieus uitschakeling in de voorronde, maar daarna pakten de Feyenoorders de ideeën van de nieuwe coach razendsnel op.'

In Marseille werkte Feyenoord al de achttiende wedstrijd in de Conference League af, maar van vermoeidheid en ontzag leek geen enkele sprake. 'Al haalde de aftastende beginfase het niet bij de orkaan in De Kuip een week eerder. Maar toen de Franse vedette Dimitri Payet na een half uur geblesseerd wegviel, deelde Feyenoord de lakens uit in Stade Vélodrome', aldus Driessen.