Nieuws

Van Bommel probeerde Schuurs te overtuigen: 'Maar keuze voor Ajax was makkelijk'

Van Bommel probeerde Schuurs te overtuigen: 'Maar keuze voor Ajax was makkelijk'

05-05-2022 19:05 Laatste update: 19:06

Perr Schuurs kreeg in het seizoen 2017-2018 de kans om bij PSV aan de slag te gaan, maar de verdediger besloot Fortuna Sittard voor Ajax te verlaten. Het was voor de lange verdediger geen moeilijke keuze tussen PSV en Ajax, zegt hij zelf. 

Schuurs legt dat nieuwtje bloot in gesprek met Inside Ajax. Mark van Bommel was destijds de trainer van het O-19 elftal van PSV en maakte in het daaropvolgende seizoen de stap naar het eerste elftal als trainer. "Ik heb ook gesproken met PSV, maar de keuze voor Ajax was voor mij makkelijk", stelt de verdediger die in 2017 indruk maakte in Sittard. In de familie van Schuurs waren wel enkele bedenkingen of de verdediger wel Limburg moest verlaten. "Ze wilde dat ik bij Fortuna wilde blijven", zegt Schuurs over zijn moeder. "Lekker dichtbij huis."

"Ze zei: verhuis niet te ver als je gaat", vervolgt Schuurs. "Maar toen ze op bezoek bij Ajax kwam, realiseerde ze dat het de beste keuze was", besluit Schuurs. De 22-jarige verdediger weet dit seizoen nog niet te overtuigen in Amsterdam en moet genoegen nemen met voornamelijk invalbeurten. Schuurs was dit seizoen tot dusver goed voor 22 wedstrijden in de Eredivisie en gaf daarin één assist. De verdediger ligt tot medio 2025 vast in de hoofdstad.