Nieuws

Jans met Twente in strijd om derde plek met 'grootste verrassing van dit seizoen'

Jans met Twente in strijd om derde plek met 'grootste verrassing van dit seizoen'

30-04-2022 17:44 Laatste update: 17:46

Ron Jans is er van overtuigd dat FC Twente een goede kans maakt om dit seizoen op de derde plek af te sluiten in de Eredivisie. Twente is volop met Feyenoord in de strijd om de derde positie en de Tukkers treffen de Rotterdammers in de laatste speelronde van de competitie, die wellicht allesbeslissend is. 

Jans bekeek donderdag het bijzondere duel tussen Feyenoord en Olympique Marseille (3-2) in de halve finale van de Conference League. De trainer van FC Twente geeft toe dat niet alleen als voetballiefhebber te hebben gedaan. "Ik ben dan vooral fan van Feyenoord", zegt de trainer in gesprek met RTV Oost. "Alleen krijgen we Feyenoord nog en je kijkt ook wel hoe ze dingen doen", geeft Jans toe. 

De trainer is zeer te spreken over de manier waarop Feyenoord dit seizoen aan het spelen is. "Ik moet zeggen dat Feyenoord misschien wel de grootste verrassing is van dit seizoen. Niet alleen Europees, maar ook qua spelopvatting." De zware halve finales van Feyenoord kan goed nieuws betekenen voor FC Twente, weet ook Jans. "Wij moeten tegen Heracles en hebben het in eigen hand om direct Europees voetbal af te dwingen. Wij moeten helemaal op onszelf focussen", erkent Jans. 

Daarnaast moet Twente niet vergeten dat de vierde plaats nog niet binnen is. Concurrent AZ blijft in de buurt van de Tukkers, waardoor Jans zijn spelers er aan herinnert dat die strijd nog niet gestreden is. "ALs we dat zelf gaan denkken, is dat wel een gevaar. Maar ik heb niet het gevoel dat we dat denken. Als staff zitten we daar bovenop, want één missertje kan gewoon fataal zijn. Dat moeten we niet laten gebeuren", sluit de trainer af.