FC Utrecht wint eindelijk weer en kan zich opmaken voor de play-offs

29-04-2022 22:31 Laatste update: 22:35

FC Utrecht lijkt zo goed als zeker van de play-offs om Europees voetbal. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen van NEC.

Utrecht heeft het lastig de laatste weken en wist al twee maanden niet te winnen in de Eredivisie. Het elftal van Rick Kruys begon sterk aan het duel. De thuisploeg creëerde mogelijkheden met Hidde ter Avest, Tasos Douvikas, Quinten Timber en Djevencio van der Kust, maar wist de openingstreffer niet te maken. NEC had weinig in te brengen in de Galgenwaard. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft nam Utrecht het initiatief. Het harde werken werd in de 77ste minuut beloond: Tasos Douvikas tikte van dichtbij binnen uit een rebound en dat zorgde voor opluchting in de Domstad. In de allerlaatste minuut leek NEC langszij te komen, maar doelman Fabian de Keijzer redde knap op een harde kopbal.