Nieuws

Marseille-duo geslacht door L'Équipe, Sinisterra en Dessers grote uitblinkers

Marseille-duo geslacht door L'Équipe, Sinisterra en Dessers grote uitblinkers

29-04-2022 11:36 Laatste update: 11:41

Het doorgaans kritische L'Équipe heeft flinke onvoldoendes uitgedeeld aan diverse spelers van Olympique Marseille. Vooral het centrale duo achterin moet het flink ontgelden. Aan Feyenoord-zijde waren volgens de Franse sportkrant Cyriel Dessers en Luis Sinisterra de grote uitblinkers.

Defensief geschutter was één van de redenen dat Feyenoor drie keer wist te scoren tegen de nummer twee van de Ligue 1 (3-2 zege) in de halve finale van de Conference League. L'Équipe is dan ook niet mals met het uitdelen van cijfers aan William Saliba en de Kroaat Duje Caleta-Car: het duo krijgt een 3 voor hun optreden in De Kuip.

Daarnaast behoort Dimitri Payet, ondanks de nederlaag van L'OM, tot de uitblinkers aan Franse zijde. De spelmaker krijgt een 7 voor zijn bijdrage op het Franse middenveld. Zowel Dessers al Sinisterra worden met een 8 beoordeeld. 'Feyenoord smulde van de ruimtes die de Marseille-defensie wijd openliet', schrijft het blad. De Belgische spits wordt 'de perfecte afmaker genoemd.'

Lutsharell Geertruida beleefde een moeilijke avond tegen de razendsnelle Marseille-aanval en moet zijn weifelende optreden bekopen met een 3. Zijn partner in het hart van de verdediging, Gernot Trauner, krijgt een 6 voor zijn verdedigende arbeid. Doelman Ofir Marciano, in de laatste minuut nog goud waar met een katachtige reflex op een inzet van Payet, krijgt een 4 naar aanleiding van zijn ongelukkig hoofdrol bij de 2-2.