Nieuws

Bruce en Newcastle United in goed overleg uit elkaar: 'Ik wens ze het allerbeste'

Bruce en Newcastle United in goed overleg uit elkaar: 'Ik wens ze het allerbeste'

20-10-2021 11:42

Steve Bruce is niet langer de hoofdtrainer van Newcastle United. In onderling overleg zijn beide partijen woensdagochtend uit elkaar gegaan. Bruce zat zondagmiddag tegen Tottenham Hotspur (2-3 verlies) nog voor de duizendste keer als coach op de bank. 

Dat blijkt zijn laatste wedstrijd te zijn geweest voor Newcastle United. Het gerucht ging al langer dat Bruce moest vrezen voor zijn plek sinds de Saoedische investeerders de club overnamen. De Engelsman stond meer dan twee jaar voor de groep bij The Magpies.

Op de officiële site van Newcastle United bedankt de club Bruce voor zijn bewezen diensten en neemt de oefenmeester afscheid van de club. 'Ik ben iedereen die verbonden is aan Newcastle United dankbaar voor de kans om deze unieke voetbalclub te leiden", aldus Bruce, die de Saoedi's succes wenst bij de club. "Dit is een club met ongelooflijke supporters en ik hoop dat de nieuwe eigenaren de club kunnen leiden naar waar het hoort. Ik wens iedereen het allerbeste voor de rest van dit seizoen en daarna", besluit hij.

Graeme Jones zal tot er een nieuwe trainer gevonden is de honneurs waarnemen bij Newcastle United. Te beginnen met zaterdag, als de club het opneemt tegen Crystal Palace. Newcastle meldt dat de zoektocht naar een nieuwe coach in volle gang is.