Nieuws

'Feyenoord wil dat KNVB meedenkt en dient verzoek in voor treffen met PSV'

'Feyenoord wil dat KNVB meedenkt en dient verzoek in voor treffen met PSV'

26-04-2022 11:11

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Feyenoord een verzoek heeft ingediend om het duel met PSV van zondag 8 mei een paar uur later te spelen. Donderdag 5 mei spelen de Rotterdammers namelijk de return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille.

Arne Slot had eerder al laten doorschemeren dat Feyenoord met de gedachte speelde om een verzoek tot verplaatsing van Feyenoord-PSV in te dienen. Vooralsnog wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Het AD meldt nu dat de Rotterdammers graag om 16.30 uur zouden willen beginnen.

Mocht dat verzoek worden ingewilligd, dan zouden de Eredivisiegrootmachten op exact hetzelfde moment als AZ-Ajax aftrappen. Omdat wedstrijden van topclubs in principe niet tegelijkertijd plaatsvinden, zal AZ-Ajax dan naar 14.30 uur verplaatst worden.

Feyenoord speelt komende donderdag in De Kuip tegen Olympique Marseille, zondag treffen de Rotterdammers Fortuna Sittard in een uitduel, vervolgens wacht de return in Marseille en tot slot dus op 8 mei het thuisduel met PSV. Mocht de ploeg van Slot de finale bereiken, dan komt het dit seizoen op 54 wedstrijden uit.