Nieuws

Nijkamp reageert op Fraser-vertrek: 'Ik wist dat dit een gevolg kon zijn'

Nijkamp reageert op Fraser-vertrek: 'Ik wist dat dit een gevolg kon zijn'

25-04-2022 12:43

Het is crisis bij Sparta op het Kasteel, erkent ook Gerard Nijkamp. De Rotterdammers staan laatste in de Eredivisie en verloren tot overmaat van ramp trainer Henk Fraser zondagavond. Hij wilde niet verder bij de hekkensluiter nadat duidelijk werd dat de club van assistent-trainer Aleksandar Rankovic afwilde.

De geruchten dat Sparta per direct afscheid wilde nemen van de 'rechterarm' van Fraser - zoals de vertrokken trainer hem zelf noemde - blijken te kloppen. "Wij hebben gemeend om Rankovic op non-actief te stellen om een andere dynamiek in de technische staf te krijgen", verklaart Gerard Nijkamp bij RTV Rijnmond. "Om daarin het maximale uit de spelersgroep te halen en de juiste beïnvloeding te krijgen."

Aan de kwaliteiten van de Serviër ligt het volgens de technisch directeur niet. "Aleksandar is een op en top professional, dus ik ga er niet inhoudelijk op in, maar wij meenden hem op non-actief te moeten zetten om een andere dynamiek te krijgen."

Nijkamp was ervan op de hoogte dat Fraser een bijzonder warme band met Rankovic onderhoudt. "Ik wist dat een gevolg kon zijn dat Fraser dan ook op zou stappen, maar dat is niet de intentie geweest. Ik heb een goed gesprek met hem gehad en Henk onderschrijft ook wat ik beschreef. Maar de conclusie was wel dat hij per direct bij Sparta vertrekt. Als je weet dat dit één van de uitkomsten kan zijn, dan respecteer je dat."