Wedstrijdverslag

PSG landskampioen voor tiende keer in geschiedenis, kanonskogel Messi hoogtepunt

PSG landskampioen voor tiende keer in geschiedenis, kanonskogel Messi hoogtepunt

23-04-2022 22:59 Laatste update: 23:01

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de tiende landstitel in de clubgeschiedenis veroverd. Lionel Messi zette het sterrenensemble op voorsprong met een geweldige uithaal en behaalde daarmee zijn eerste trofee buiten FC Barcelona. 

PSG had moeite met Lens en mocht in het laatste half uur zelfs met een man meer spelen. Kevin Danso kreeg zijn tweede gele kaart, die wel makkelijk gegeven werd door de scheidsrechter. Twintig minuten voor tijd besloot Messi van een meter of twintig uit te halen en zijn schot belandde in de bovenhoek van het doel. 

Vlak voor tijd kwam het strijdende Lens alsnog langszij door een treffer van Corentin Jean, maar dat kon de feeststemming niet meer drukken in Parijs. Voor PSG is het de tiende landstitel in de geschiedenis, waarmee het twee andere Franse club evenaart: alleen Olympique Marseille (voor het laatst in 2010) en Saint-Étienne (1981) gingen de Parijse club voor. 

Door het gelijke spel staat PSG nu zestien punten voor op nummer twee Olympique Marseille, waardoor de titel vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al binnen is. Lens pakte verdiend een punt en verstevigt daarmee de zevende plaats.