Nieuws

Aantal Nederlanders in Premier League Hall of Fame blijft beperkt tot één

Aantal Nederlanders in Premier League Hall of Fame blijft beperkt tot één

21-04-2022 10:07 Laatste update: 15:04

In de donderdag gepubliceerde Premier League Hall of Fame zijn geen nieuwe Nederlanders opgenomen. Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie vielen buiten de boot, bleek na de bekendmaking van de prestigieuze lijst van de competitie-organisator. Wel zijn er een aantal spelers toegevoegd terug te vinden aan de lijst.

Achtereenvolgens Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Ian Wright, Paul Scholes en Sergio Aguëro zijn nieuwe ex-voetballers in de Premier League Hall of Fame. Dennis Bergkamp werd vorig jaar al opgenomen in de lijst, toen werd Van Persie evenmin uitverkozen in de erelijst.

Toch is het niet uitgesloten dat Van der Sar, Van Nistelrooy of Van Persie in de toekomst nog worden toegevoegd aan het droomteam vol topspelers. Onder meer legendarische oud-profs zoals Alan Shearer, Thierry Henry, Steven Gerrard en Patrick Vieira zijn terug te vinden in de Hall of Fame.

De spelers in de Premier League Hall of Fame:
Alan Shearer
Thierry Henry
Eric Cantona
Roy Keane
Frank Lampard
Dennis Bergkamp
Steven Gerrard
David Beckham
Wayne Rooney
Patrick Vieira
Sergio Agüero
Didier Drogba
Vincent Kompany
Paul Scholes
Peter Schmeichel
Ian Wright

Deze genomineerden kwamen te kort voor de lijst:
Tony Adams, Sol Campbell, Petr Cech, Andy Cole, Ashley Cole, Patrice Evra, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robbie Fowler, Matt Le Tissier, Gary Neville, Michael Owen, Teddy Sheringham, John Terry, Yaya Touré, Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie en Nemanja Vidic.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!