Reactie

'Schmidt wilde met me praten namens PSV, maar ik zette mijn zinnen op Ajax'

'Schmidt wilde met me praten namens PSV, maar ik zette mijn zinnen op Ajax'

16-04-2022 09:38

Steven Berghuis speelt zondag de bekerfinale in het shirt van Ajax, maar hij had zomaar voor opponent PSV kunnen starten. De vleugelaanvaller blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de keuzes die hij maakte.

Toen nog niet bekend was dat Berghuis de pikante stap van Feyenoord naar Ajax zou maken, waren VfL Wolfsburg en PSV ook concreet. "Onder Van Bommel was het een serieuze optie", doelt de dertigjarige Berghuis op PSV. "Ik was toen jonger, PSV speelde Champions League en ik dacht dat ik met mijn 27 jaar via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken."

Afgelopen zomer had het ook zomaar gekund. "Roger Schmidt wilde met me praten en John de Jong (technisch directeur van PSV, red.) liet merken dat hij me wilde hebben", doet Berghuis uit de doeken. "Maar ik besloot dat ik naar Ajax wilde, mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League. Daarna kwam het niet meer tot een gesprek met PSV."

Georginio Wijnaldum sprak tijdens het WK in op Berghuis en maande hem om de goede keuze te maken. "Hij zei: als ze een ander voor jou kunnen halen, doen clubs het óók. Zo werkt het gewoon. Een carrière is kort. Keuzes zijn cruciaal. Ik vind dat je daar ook zakelijk naar mag kijken. Als supporter kun je twintig jaar op de tribune zitten bij een club voor er Champions League voorbijkomt. Die tijd heeft een speler niet."