Nieuws

Wijndal benaderde De Wit na PEC-AZ: Kom je volgend jaar naar AZ?

Wijndal benaderde De Wit na PEC-AZ: "Kom je volgend jaar naar AZ?"

11-04-2022 16:13

Mees de Wit weet nog niet waar hij volgend jaar actief zal zijn. De verdediger van PEC Zwolle staat in de nadrukkelijke belangstelling van AZ, bleek ook na het eindsignaal afgelopen zondagavond tegen de Alkmaarders.

"Kom je volgend jaar naar AZ?", vroeg Owen Wijndal aan De Wit vertelt de verdediger aan Voetbal International. "Dat weet ik nog niet", antwoordde De Wit. "Ik zou het heel mooi vinden als ik PEC een mooie transfersom kan opleveren. Het is mooi om iets terug te geven."

De wingback die afgelopen zondag door Dick Schreuder in het centrum werd geposteerd is PEC dankbaar. "Ik heb hier de kans en het podium gekregen om mezelf te laten zien. Ik ben hier een betere speler geworden en heb vooral meer vertrouwen gekregen. PEC is een mooie club, maar natuurlijk wil ik ook een keer een stap hogerop."

De Wit weet dat er interesse is vanuit Alkmaar. "Ik wil gewoon mijn ding doen bij Zwolle en dan zie ik wel wat er komt. AZ is natuurlijk een heel mooie club. Ze spelen mooi voetbal met een goede filosofie, mooie faciliteiten en ze horen bij de topvier van Nederland. Bij AZ heb je veel de bal en kun je veel focussen op het aanvallen, dat is wel lekker. Het is mooi dat je aandacht krijgt van dat soort clubs, daar ben ik natuurlijk blij mee."

De focus van De Wit ligt op handhaving met PEC. "Ik heb hier nog een paar wedstrijden te spelen. Ik wacht het allemaal af en doe nu gewoon mijn best om met PEC in de Eredivisie te blijven. Ik heb wel het gevoel dat we daar goed genoeg voor zijn."

Door de overwinning van PEC steeg het zondagavond van de laatste naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Aan het einde van de rit zou dat betekenen dat De Blauwvingers de play-offs in moeten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!