Twente op punten gelijk met Feyenoord na overwinning op NEC

09-04-2022 22:58 Laatste update: 23:02

NEC Nijmegen is zaterdagavond in eigen huis onderuitgegaan tegen FC Twente. De twee ploegen waren lange tijd aan elkaar gewaagd, maar een directe rode kaart van Ali Akman deed de thuisploeg de das om. Het werd 0-2 in Nijmegen.

Het uitvak van het Goffertstadion was eindelijk weer open voor bezoekers, waardoor er ruim 400 man aanwezig was om de Tukkers aan te moedigen. De bezoekers begonnen echter tegen een stug NEC dat zich vooral op de counter wilde laten gelden. In de eerste helft waren de kansen mondjesmaat en de twee ploegen gingen met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamers. De bezoekers werden naarmate de eerste helft vorderde wel de sterkere ploeg.

In het tweede bedrijf ging de wedstrijd op dezelfde voet verder, maar daar kwam na een klein kwartier verandering in. Ali Akman kreeg een gele prent van scheidsrechter Dennis Higler nadat hij in botsing kwam met Michal Sadilek. De VAR riep Higler echter naar de kant en na het zien van de beelden werd de kaart omgezet in een directe rode kaart. Akman leek op de enkel van Sadilek te stappen en mocht vroegtijdig naar de douches.

De rode kaart was voor NEC de mokerslag en Twente kwam enkele minuten later aan de leiding. Virgil Misidjan haalde hard uit en verschalkte doelman Mattijs Branderhorst in de korte hoek. Tien minuten later besliste Twente de wedstrijd door de score te verdubbelen. Dimitris Limnios profiteerde van het slechte wegwerken aan de kant van de thuisploeg en prikte binnen.

Door de overwinning komt FC Twente op punten gelijk met Feyenoord en is de strijd om de derde plek nog volop in gang. NEC bezet de tiende plaats in de Eredivisie en doet nog mee in de strijd om Europees voetbal. Nummer acht FC Groningen staat slechts één punt voor.