Nieuws

'Gesprekken met contractrebel over langer verblijf geopend door FC Barcelona'

'Gesprekken met contractrebel over langer verblijf geopend door FC Barcelona'

06-04-2022 13:25

De soap waarin Ousmane Dembélé en FC Barcelona zich bevinden is er één die zijn weerga niet kent. Toch hebben de Blaugranas de hoop op een langer verblijf van de rechtsbuiten nog altijd niet opgegeven. Volgens Fabrizio Romano hebben de club en speler in de afgelopen dagen gesprekken gevoerd in een poging de beschadigde band te herstellen.

In het Marokkaanse Marrakech zouden de twee kampen tegenover elkaar hebben gezeten. Belangrijkste doel van de onderhandelingen: het beschadigde wederzijdse vertrouwen proberen te herstellen. Volgens de transferspecialist was dit nodig na de 'gecompliceerde januarimaand'. Daadwerkelijke gesprekken over een eventuele nieuwe verbintenis zijn nog niet gevoerd. De Italiaan weet dat de gesprekken in 'de komende weken' zullen plaatsvinden. Vooral het salarisdossier staat dan op de agenda.

Zoals bekend beschikt Dembélé over een aflopend contract bij de huidige nummer twee van La Liga en weigerde hij deze verbintenis te verlengen. De Fransman zou exorbitante salariseisen hebben neergelegd bij Barcelona, waar de club niet aan wilde én kon voldoen. Eerst leek een definitieve breuk aanstaande toen trainer Xavi Hernández de dribbelaar links liet liggen. Na uitvoerige gesprekken besloot de Spanjaard Dembélé weer in genade op te nemen en speelt hij een voorname rol in de remontada die de gevallen grootmacht doormaakt.