Nieuws

Ronaldinho lyrisch over groeibriljant Barça: 'Hij gaat geschiedenis schrijven'

Ronaldinho lyrisch over groeibriljant Barça: 'Hij gaat geschiedenis schrijven'

05-04-2022 21:55

Ronaldinho heeft louter goede woorden over voor Pedri. Het pas negentienjarige talent maakte zondag de enige treffer in de kraker tussen FC Barcelona en Sevilla. Ronaldinho ziet ook dat trainer Xavi Hernández de zaken goed op orde heeft bij de Catalaanse club. 

De Spaanse voetballer draaide twintig minuten voor tijd de volledige verdediging van Sevilla dol en schoot knap binnen. Door de overwinning staat Barcelona op de tweede plaats in de Primera División en is er sprake van een geweldige comeback van de Catalaanse club. De ontwikkeling van Pedri is ook Ronaldinho niet onopgemerkt gebleven. 

"Hij is erg goed en beschikt over ontzettend veel kwaliteiten", zegt de legende van Barça in een interview met Radio Marca. "Hij gaat hier geschiedenis schrijven." Pedri gaat volgend seizoen mogelijk met Raphinha samenspelen, een landgenoot van Ronaldinho. "Dat zou een goede aankoop zijn. Hij is steeds beter gaan spelen en wordt daardoor steeds vaker genoemd", besluit de Braziliaanse oud-dribbelaar. 

Ronaldinho ziet dat zijn oud-ploeggenoot Xavi een goede periode doormaakt bij Barcelona als hoofdtrainer. "Ik hoop dat hij zo doorgaat en elke dag beter wordt als trainer. Hij was een geweldige vriend en ploeggenoot. En toen kon je al zien dat hij dit pad zou behandelen, want als speler keek hij als coach al naar het voetbal", sluit Ronaldinho af.